'Feeback schrijf je met de 'd' van voeden,
niet met de 't' van tackelen.'

 

 

Voor wie

Iedereen die beter wil worden in het schrijven van teksten en verhalen, komt in aanmerking voor begeleiding. Belangrijk is dat je open staat voor feedback en zin hebt om te leren.

Beginnende schrijvers denken vaak dat je een boek alleen moet kunnen schrijven. Niets is minder waar.  

Omdat ik al jaren deelneem aan een schrijversclub waarin we onze teksten aan elkaar voorleggen en deze onomwonden van commentaar voorzien, weet ik wat het is om kritiek te krijgen. In het begin vond ik het niet gemakkelijk, maar inmiddels voel ik me gezegend met de opmerkingen die ik krijg. Je leert ervan. Bovendien kun je beter kritiek krijgen vóór je tot uitgave van je werk overgaat dan daarna.

 

Aanpak en werkwijze

Mijn aanpak is eerlijk, kritisch en vriendelijk, zonder eromheen te draaien.

Interpunctie- en dt-fouten komen aan de orde, naast (spannings)opbouw, geloofwaardigheid personages, zintuiglijk schrijven en stijl.

Bij een kort traject of een korte tekst stuur je mij jouw tekst met je vraag, waarna ik met een voorstel kom over planning en kosten.

Bij een lang traject of een lange tekst stuur je mij jouw tekst met je vraag. Ik werk dan eerst een uur gratis aan jouw tekst voordat ik met een voorstel kom. Jij kunt dan zien wat ik in een uur tijd voor jou kan betekenen, en ik kan dan een inschatting maken van tijd en kosten (let wel: een inschatting).  
Mocht jij daarna besluiten met mij verder te willen, dan maken we concrete afspraken over hoe en wanneer. Soms komt het voor dat wanneer je een heel manuscript aanlevert, je na een paar hoofdstukken met de ontvangen feedback eerst zelf weer aan de slag gaat voordat ik ermee doorga, daarom bouwen we tussentijds evaluatiemomenten in.

Online afspraken via Skype of FaceTime behoren tot de mogelijkheden, maar misschien wil je graag langskomen in Frankrijk, kijk dan eens in de rubriek 'Schrijven in Frankrijk'.

 

'Van rood kun je leren.'